Batterij bijna leeg? Met dit smartphonehoesje hoef je ‘m niet meer te knijpen

By on 27 september 2013
Mipwr Dynamo

Al die smartphones en andere wearables mogen dan enorm handig zijn, als de batterijen leeg zijn heb je er niets aan. Veel iPhone-bezitters lopen dan ook rond met oplaadsnoertjes en externe accupacks. Die zijn dadelijk misschien niet meer nodig dankzij de Mipwr Dynamo, een smartphonehoesje dat je in staat stelt om je telefoon op te laden door een paar keer in het hoesje te knijpen.

Het idee voor de ontwikkeling van de Mipwr Dynamo ontstond toen Hurricane Sandy leidde tot langdurige stroomstoringen, waardoor mensen na verloop van tijd geen gebruik meer konden maken van hun mobiele telefoon. Dat bracht Bob Panos en Karl Lee op het idee om een hoesje te ontwikkelen waarmee je in noodsituaties een mobiele telefoon met de hand kunt opladen, door gebruik te maken een kleine dynamo.

Het hoesje is nog geen realiteit: momenteel loopt er op Kickstarter een campagne om de financiering voor de productie rond te krijgen. De Mipwr Dynamo bestaat uit een beschermende casing, een reservebatterij en een vernuftig oplaadsysteem, waarvan het mechanisme sterk doet denken aan dat van de oude vertrouwde knijpkat.

De 400 mAh batterij in het hoesje is goed voor twee uur extra gesprekstijd, mocht de accu van de iPhone leeg zijn. Middels de ingebouwde handel kun je door een minuut repeterend te knijpen genoeg energie opwekken voor een noodgesprek of het verzenden van een sms’je.

Het hoesje moet uiteindelijk voor rond de $25 op de markt komen. De Kickstarter-campagne loopt nog tot en met 19 oktober, dan moet er minstens $78.000 opgehaald zijn, anders gaat het project niet door.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *