Casio zet volgende stap op smartwatch-gebied

By on 14 januari 2014
Casio STB-1000

Als je de specificaties van sommige smartwatches bekijkt lijkt het soms wel een wedstrijdje ‘wie krijgt de meeste features in een apparaat dat je op je pols draagt’, zoveel mogelijkheden hebben sommige horloges. Casio pakt het anders aan met de nieuwe Sports Gear STB-1000, een robuust horloge dat gebruikt kan worden met een aantal populaire fitness-apps.

Casio is een bekende naam op de horlogemarkt: sinds 1976 brengt het Japanse bedrijf digitale horloges op de markt, en de bekende G-Shock serie stamt al uit 1983. Qua specificaties zijn de horloges in die reeks niet bijzonder vooruitstrevend, de focus ligt vooral op sportief en outdoor gebruik, niet op het integreren van de laatste technologische snufjes. De horloges uit de G-Shock serie worden dan ook gekenmerkt door een stoer en robuust voorkomen met een vrij beperkte functionaliteit.

Eind vorig jaar bracht Casio een eerste G-Shock op de markt die gekoppeld kon worden met een smartphone, en dan notificaties kan weergeven als er bijvoorbeeld een email binnenkomt. Het nieuwe STB-1000 horloge dat Casio tijdens de CES presenteerde gaat een stapje verder en toont data  van verschillende fitness-apps, waaronder Abvio’s Runmeter GPS, Walkmeter GPS, Cyclemeter GPS en Wahoo Fitness.

Eenmaal gekoppeld via Bluetooth toont het horloge snelheid en afgelegde afstand, verstreken tijd, hartslag, en eventueel fietssnelheid en pedaalomwentelingen bij gebruik met fietsapplicaties. Het display biedt niet dezelfde functionaliteit als dat van een echte smartwatch, verwacht dus niet dat je je email kunt lezen op de STB-1000. Het is wel mogelijk om je muziek te bedienen via het horloge.

Alhoewel de Sports Gear STB-1000 niet het predicaat ‘G-Shock’ draagt lijkt het horloge qua design wel uit deze serie afkomstig. Volgens Casio zou het horloge twee jaar moeten meegaan op een batterij, en is het klokje waterbestendig tot 100 meter diep. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *