Cicret Bracelet tovert je arm om in een touchscreen

By on 17 augustus 2015
Cicret Bracelet Afbeelding: YouTube/Cicret

Vind je die priegelige schermpjes van een smartwatch ook maar niets? Maar draag je toch graag een wearable om je pols die je op de hoogte houdt van de laatste berichten en updates? Dan is de Circret Bracelet een interessante gadget: de armband projecteert een scherm op je onderarm dat net als een touchscreen bediend kan worden.

De trend in wearable tech is dat je in het dagelijks leven in toenemende mate wordt omringd door kleine, connected devices die je op de een of andere manier helpen om gezond te blijven, informatie door te geven of je leven gewoon leuker of aangenamer te maken.

Een nadeel van al die devices is dat ze voor de interactie met de gebruiker vaan afhankelijk zijn van een touchscreen. Bij een smartphone is dat geen enkel probleem, maar bij een smartwatch wordt het als problematischer: doorgaans bieden de schermpjes van dergelijke wearables slechts ruimte voor een paar kleine icoontjes, een korte regel tekst of een kleine afbeelding. Te weinig eigenlijk voor zinvol gebruik, ondervinden veel smartwatch-gebruikers van het eerste uur.

De ontwikkelaars van de Cicret Bracelet denken een oplossing gevonden te hebben in de vorm van een armband die een scherm op je onderarm projecteert, ter grootte van dat van een smartphone. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een miniscule picoprojector. En bijzonder is dat het scherm nog interactief is ook: de armband registreert met behulp van speciale sensoren waar je met je vinger op het ‘scherm’ tikt. Via bluetooth kunnen deze commando’s doorgegeven worden aan je smartphone in je binnenzak.

De armband werd eind 2014 aangekondigd en kon op warme belangstelling van de media rekenen. Inmiddels is de startup zover dat de armband gepatenteerd is en een eerste prototype kan tonen. Om de ontwikkeling van de armband verder te financieren is Cicret nu op zoek naar donateurs die de benodigde € 850.000 op tafel willen leggen. Uiteraard voor eigen risico, want harde beloftes met betrekking tot funcionaliteit, verschijningsdatum en specs geeft het bedrijf niet.

Of je nu geld wilt doneren of niet: als je interesse hebt in de Cicret Bracelet dan kun je via de website aangeven dat je op de hoogte gehouden wil worden van de voortgang van het project. Mocht de wearable realiteit worden dan kun je alsnog besluiten om deze armband met hoog Star Trek-gehalte te bestellen.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *