Creëer je eigen fietspad met dit laser-achterlicht

By on 27 december 2013
Skull bike light

Nergens ter wereld zijn er zoveel fietspaden in Nederland. Toch zijn er nog genoeg wegen waar je je als fietser op dezelfde rijbaan moet voortbewegen als auto’s en vrachtwagens. Speciaal voor die situaties verkoopt ThinkGeek een wel heel bijzonder achterlicht, dat met laserstralen een eigen rijstrook projecteert. 

Over een aantal jaar zal verlichte fietsrijstrookmarkering wel standaard in de weg zijn ingebakken. Maar tot die tijd ben je overgeleverd aan je gewone fietsverlichten, die er in het donker voor moeten zorgen dat je niet overhoop wordt gereden door ander verkeer.

Je kunt nu als fietser het heft in eigen handen nemen door een Blazing Skull Bicycle Tail Light aan te schaffen. Het achterlicht, dat voor $25 wordt verkocht via webwinkel ThinkGeek, maakt gebruik van laserlicht om een keurig fietspad te projecteren dat tijdens het fietsen met je meebeweegt. De vraag is of het opmerkelijke achterlicht echt veiliger is, maar slim bedacht is het wel.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *