Crossbow: smartwatch met Zwitserse elegantie

By on 12 september 2013
Crossbow

De meeste smartwatches zien eruit alsof ze zo op de set van Star Trek gebruikt zouden kunnen worden. Voor wie niet door wil gaan voor een gadgetnerd maar toch graag een slim horloge wil dragen ontwikkelde de Zwitserse horlogemaker Hyetis de Crossbow, een mechanisch horloge met de functionaliteit van een smartwatch.

De Crossbow is eerst en vooral een luxueus Zwitsers horloge, met een grote 46 mm kast van Titanium, een saffieren glasplaat met daaronder analoge wijzers, en een mechanisch aangedreven klokwerk dat wordt opgewonden door polsbewegingen.

Op de plek waar normaal gesproken het kroonwiel te vinden is hebben de ontwerpers een 41 (!) megapixel camera geplaatst, met lenzen van Carl Zeiss. Er is zelfs voorzien in een flitser.

Het horloge kan via Wifi, Bluetooth en NFC communiceren met de omgeving. De configuratie van de Crossbow gaat via een app voor iOS of Android of via de computer. Bijzonder is dat de bezel touchgevoelig is en dat de wijzerplaat vervangen is door een hoge-resolutie schermpje.

Crossbow horloge met doosje

Het horloge is verder voorzien van GPS en een microfoon, hoogtemeter, lichtmeter, thermometer en barometer. De horlogeband is ook voorzien van sensoren, die een aantal lichaamsfuncties kunnen meten.

Geïnteresseerden moeten snel bestellen, want er worden aanvankelijk maar 500 exemplaren van het horloge gemaakt. De Crossbow krijgt een prijskaartje van ongeveer 900 euro. Hyetis verwacht de horloge eind 2013 uit te kunnen leveren.

(via Gizmag)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *