De belangrijkste tekortkomingen van 5 populaire fitnessarmbandjes

By on 26 augustus 2013
Fixya vergelijking van fitnesstrackers

De Amerikaanse consumentensite Fixya heeft gebruikers van de vijf meest populaire activity trackers, waaronder de Fitbit Flex, Nike Fuelband en Jawbone Up, gevraagd naar hun ervaringen en de meest genoemde tekortkomingen op een rijtje gezet.

Slimme armbandjes worden door steeds meer mensen ingezet om hun sportprestaties in kaart te brengen. Maar ook in het dagelijks leven is het interessant om te zien hoeveel je nu eigenlijk beweegt. De feedback van de bewegingsmeters blijkt mensen aan te zetten tot een gezondere levensstijl, waardoor de wearables inmiddels  volop ingezet worden bij mHealth-toepassingen.

Dat neemt niet weg dat er nog wel wat aan te merken valt op de huidige generatie activity trackers. Zo is de accucapaciteit soms beperkt, waardoor de armbandjes vaak opgeladen moeten worden. Ook is de data niet altijd even betrouwbaar. En sommige slimme armbandjes zitten gewoon niet zo prettig, bij langdurig gebruik.

Fixya heeft daarom de vijf populairste fitnessarmbandjes met elkaar vergeleken en een uitvoerig rapport (pdf) met hun bevinden gepubliceerd. In het rapport worden de Fitbit Flex, Nike FuelBand, Jawbone Up, BodyMedia Fit Link, en Basis B1 band met elkaar vergeleken. Uit de test rolt de Fitbit Flex als beste koop uit de bus voor beginnende gebruikers. De Jawbone Up leverde de meeste frustraties op bij de gebruikers.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *