Hangslot TEO alleen te openen met digitale sleutel

By on 20 januari 2014
TEO

Hangsloten zijn ideaal om hekken mee af te sluiten of je fiets op slot te zetten. Totdat je je sleutels een keer vergeten bent, of je iemand anders je fiets wilt uitlenen terwijl je niet in de buurt bent. TEO moet uitkomst bieden: het digitale hangslot is te openen en te sluiten met een app die via Bluetooth met het slot communiceert.

Net als bij een gewoon hangslot heb je bij TEO ook een sleutel nodig om het slot te openen of te sluiten. Maar bij TEO is de sleutel digitaal, en het slot ‘omdraaien’ gaat via Bluetooth. Om het slot te bedienen heb je naast de digitale sleutel alleen een iOS of Android smartphone nodig met daarop de TEO-app geïnstalleerd.

Doordat de sleutel digitaal is kun je deze ook naar iemand verzenden als je zelf niet in de buurt bent, desgewenst voor éénmalig gebruik. Het is ook mogelijk om iemand alleen gedurende een bepaalde periode toegang te geven. De digitale sleutels kunnen op afstand op elk gewenst moment ongeldig gemaakt worden. Het is via de app ook mogelijk om meerdere sloten te beheren.

De batterij die in TEO is ingebouwd moet het dankzij Bluetooth Low Energy ongeveer één jaar volhouden. Mocht de batterij onverhoopt leeg zijn als je het slot wilt openen is er voorzien in een ‘jump start’-functie.

TEO is nog niet in de winkel te koop; momenteel wordt er via Kickstarter financiering gezocht om het slot te realiseren. Uiteindelijk moet het slot eind dit jaar voor 79 Canadese dollars (ongeveer 55 euro) te koop zijn.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *