Dit horloge projecteert de tijd op je hand

By on 16 juli 2014
Ritot

Ben je geïnteresseerd in smartwatches, maar vind je die priegelige displays maar niets? Dan is de Ritot misschien iets voor jou. Het horloge is namelijk voorzien van een projector die de tijd of andere gegevens op je hand projecteert.

Op Indiegogo kom je af en toe de leukste wearables tegen, zoals de Ritot armband. In plaats van een groot display is de wearable voorzien van een klein projectortje, dat gegevens op je hand kan projecteren. Denk aan de tijd, maar ook aan binnenkomende berichten op statusupdates.

Het projectiehorloge is bescheiden in omvang, aangezien er geen ruimte nodig is voor een groot display, zoals bij de meeste smartwatches het geval is. In plaats daarvan druk je even op een knopje of schud je met je hand om het ‘display’ op de rug van je hand te activeren. Volgens de makers zou het horloge tot een maand stand-by kunnen staan en 150 uur kunnen projecteren zonder bij te laden.

Het doel was om via Indiegogo 50.000 dollar op te halen voor de verdere ontwikkeling van de Ritot, maar die mijlpaal is al ruimschoots gehaald: er is al bijna 250.000 dollar toegezegd, met nog meer dan een maand te gaan. Wie in wil schrijven heeft dus nog even de tijd: voor 120 dollar kun je het project steunen en krijg je te zijner tijd één van de eerste exemplaren van de Ritot toegestuurd.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *