Draagbare subwoofer brengt bas naar je broekzak

By on 7 november 2013
Woojer

Een groot nadeel van smartphonespeakers of oordopjes is dat je nou niet bepaald een diepe basbeleving meekrijgt tijdens het luisteren naar muziek. De Woojer moet hier verandering in brengen: het wearable bassysteem maakt gebruik van een tactiele transducer om subsonische geluidssignalen op te wekken.

Wie wel eens een popconcert of discotheek bezoekt weet in hoeverre een goede bas kan leiden tot een ultieme geluidsbeleving: de subsonische trillingen worden in de vorm van vibraties opgepikt door je lichaam, door je brein herkend als basgeluid en vormen daardoor in samenwerking met hoorbare geluidsgolven één akoestische ervaring.

Het idee achter de Woojer – een apparaatje ter grootte van een luciferdoosje – is om het lage deel van het geluidsspectrum via haptische feedback op de drager over te brengen. Opgespeld op je kleding zorgt de minibas voor vibraties die door het lichaam opgepikt worden, als ware het geluidsgolven voortgebracht door een echte subwoofer. Op die manier moet het kleine apparaatje dezelfde intense geluidsbeleving opwekken als bij een grote stereo het geval is.

De Woojer is helaas nog niet te koop. De makers willen het apparaatje in 2014 op de markt brengen, tegen een verkoopprijs van tussen de vijftig en honderd dollar. Om de ontwikkeling te bekostigen is er gisteren een Kickstarter-campagne van start gegaan. De opspeldbare basspeaker moet niet alleen muziek verlevendigen: de ontwikkelaars voorzien ook toepassingen op het gebied van mobile gaming.

(via Wearable Tech World)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *