E Ink komt met flexibel display voor smartwatches

By on 4 juni 2013
Sonostar Smartwatch

Het bedrijf dat ook de eInk schermen voor elektronische boekenlezers zoals de Kindle maakt komt met een flexibel display voor gebruik in smartwatches. Het eerste horloge dat gebruik maakt van het energiezuinige display is de Sonostar Smartwatch, die komende week tijdens Computex wordt gepresenteerd.

Elektronisch papier onderscheidt zich van lcd-schermen door het lage energiegebruik en het feit dat schermen gebaseerd op eInk ook leesbaar zijn in daglicht. Dat maakt eInk ideaal voor gebruik in smartwatches, waar vooral energieverbruik een belangrijk aandachtspunt is.

Het 1,73” Mobius scherm dat E Ink ontwikkeld heeft biedt een resolutie van 320×240 pixels met 16 grijstinten. In tegenstelling tot reguliere schermen kan het display in verschillende vormen uitgesneden worden. Dat opent de weg voor smartwatches met een uniek design.

De Sonostar Smartwatch werd ontwikkeld door een onderdeel van E Ink in samenwerking met Sonostar. Het horloge wordt getoond tijdens de Computex, die komende week plaatsvindt in Taiwan.

De smartwatch kan gekoppeld worden aan een Android of iOS smartphone. Via Bluetooth krijgt de gebruiker bijvoorbeeld meldingen van inkomende mails, telefoontjes of smsjes. Ook is het mogelijk om contacten te raadplegen via het horloge.

Het horloge is binnenkort voor 179 dollar verkrijgbaar via sonostar.com.

Sonostar Smartwatch from Sonostar Smartwatch on Vimeo.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *