Fitnesswearable Shine nu te koop in Apple Stores

By on 6 augustus 2013
Misfit Shine

Activitytracker Shine is nu te koop bij een aantal Apple Stores in de V.S., Canada, Japan en Hong Kong. Over een maand is de fitnesswearable ook te koop in Europese Apple-winkels. De Shine is een elegante bewegingssensor waarmee sporters hun prestaties kunnen bijhouden.

De Shine werd ontwikkeld door Misfit Wearables, een Amerikaans bedrijfje dat werd opgericht op de dag dat Steve Jobs overleed. Via crowdfundplatform Indiegogo haalde de startup ruim 800.000 dollar op om te productie van de Shine mogelijk te maken.

Het feit dat de Shine nu te koop is in een aantal Apple Stores onderstreept dat de markt voor wearables volwassen begint te worden. Activitytrackers zijn weliswaar niet nieuw, maar de meeste producten in deze hoek waren toch meer gericht op gadgetfreaks en zeer fanatieke sporters. De elegant vormgegeven Shine is bedoeld voor een wat bredere doelgroep van mensen die hun levensstijl in kaart willen brengen.

De Misfit Shine kan gebruikt worden tijdens het lopen, fietsen, zwemmen of slapen. De wearable kan op verschillende manieren gedragen worden: met een polsbandje als een soort horloge, als hanger of als sportband. De Shine werkt ca. vier maanden op één knoopcel. Via Bluetooth wordt de bewegingsdata van de Shine overgebracht naar de bijbehorende iOS app.

(via GigaOM)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *