‘Galaxy Gear-smartwatch zal geen telefoon bevatten’

By on 20 augustus 2013
Samsung Galaxy Gear concept

Met de Samsung smartwartch die naar verwachting op 4 september gelanceerd wordt zul je niet kunnen bellen. De Galaxy Gear is meer bedoeld als verlengstuk van de smartphone, en kan dan bijvoorbeeld statusupdates weergeven of dienen als activiteitentracker.

De smartwatch van Samsung zou volgens bronnen van GigaOM beschikken over een vierkant OLED-scherm met een diagonaal van 2,5”. Het horloge zou aangedreven worden door een 1,5 GHz dual core processor. Interessant is dat het horloge accelerometers gebruikt om te detecteren wanneer de gebruiker erop kijkt, zodat alleen dan het scherm aangaat. Op die manier kan er zo efficiënt mogelijk met energie omgegaan worden.

De Galaxy Gear zou ook kunnen dienen als sensor voor quantified self apps, zoals stappentellers en activiteitenmonitors. Het slimme horloge zou daardoor (een deel van) de functies van fitnesswearables als de Fitbit Flex, Jawbone Up en Nike Fuelband kunnen vervangen.

De smartwatch van Samsung zal het moeten gaan opnemen tegen concurrenten als Pebble en de Sony Smartwatch 2. Verder werkt Apple naar verluidt aan de iWatch, een gerucht wat verder werd versterkt door het feit dat een voormalig Nike Fuelband-medewerker sinds kort bij Apple in dienst is.

Via Kickstarter zijn er de laatste tijd een aantal smartwatches gefinancierd die de concurrentie verder doen aanwakkeren, zoals de HOT Watch, Leikr, Omate Truesmart en inWatch One. Laatstgenoemde smartwatch beschikt wel over ingebouwde GSM-functionaliteit, zodat je er ook mee kunt bellen.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *