Geruchten rond gezondheidsbevorderende iWatch zwellen aan

By on 11 februari 2014
iWatch concept Enfuzed

Het lijkt er steeds meer op dat Apple misschien dit jaar nog met een smartwatch op de proppen komt. De iWatch zal waarschijnlijk inspelen op de stijgende interesse in fitnesswearables en activitytrackers, zo blijkt uit een recente vacature, waarin iemand gezocht wordt voor het bestuderen van sportactiviteiten. Ook nam Apple onlangs een Nederlandse slaapexpert aan.

Slaap en beweging, als je er te weinig van krijgt dan is de kans groot dat dit een nadelig effect heeft op je gezondheid. Maar ook al is bijna iedereen zich hiervan bewust, veel mensen vergeten toch om op tijd naar bed te gaan of dagelijks een blokje om te lopen. Fitnesswearables helpen hierbij door je beweging en slaapgedrag inzichtelijk te maken en je aan te sporen je gedrag te verbeteren.

Apple lijkt zich goed bewust te zijn van de toenemende vraag naar activity trackers en andere fitness gadgets. Het lijkt erop dat de elektronicafabrikant fitnessfuncties wil inbouwen in de vermeende iWatch, het slimme horloge dat wellicht dit jaar nog geïntroduceerd werd. Dàt Apple van plan is om met een nieuwe productcategorie te komen is zeker, dat zei CEO Tim Cook immers tijdens een van zijn toespraken. De kans dat deze productgroep een slime horloge betreft lijkt steeds groter te worden.

In een van de laatste vacatureteksten meldt Apple dat het op zoek is naar experts op het gebied van fitness, het verbranden van calorieën, stofwisseling en andere “belangrijke fysiologische metingen”. Dat is een duidelijk teken aan de wand, evenals het feit dat Apple onlangs Roy Raymann in dienst nam, een Nederlandse expert op het gebied van slaap. Raymann was bij Philips verantwoordelijk voor slaaponderzoek en deed daar ook veel ervaring op met sensoren en wearables.

De bewegings- en slaapdata die de iWatch in combinatie met de iPhone gaat genereren zal worden opgeslagen in Healthbook, een app die aan iOS 8 toegevoegd zal worden. In deze app kun je gegevens met betrekking tot gezondheid en workouts opslaan. Healthbook zou ook andere gezondheidsdata kunnen opslaan, zoals bloeddruk en hartslag. Volgens geruchten zal de iWatch ook hiervoor sensoren bevatten.

(afbeelding: Enfuzed)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *