Goedkope smartwatch van Archos nog deze zomer te koop

By on 16 januari 2014
Goedkope smartwatch van Archos

Eind december lekte er al plannen uit van tabletfabrikant Archos om met een goedkope smartwatch op de markt te komen. Tijdens de CES presenteerde het Franse bedrijf inderdaad drie modellen van slimme horloges, waarvan het instapmodel nog deze zomer op de markt moet verschijnen. Het goedkoopste model beschikt over een LCD-scherm en gaat ongeveer veertig euro kosten.

Archos is vooral bekend van de gunstig geprijsde mediaspelers en tablets. Qua features lopen de apparaten van het bedrijf niet voorop, en dat vertaalt zich in een laag prijskaartje. Mensen die graag een smartwatch willen hebben maar daar niet teveel geld aan uit willen geven hoeven dus niet lang meer te wachten: later dit jaar introduceert Archos drie slimme horloges, die slechts 50, 100 en 129 dollar gaan kosten.

Het goedkoopste model bevat een 1,55″ zwart-wit LCD-display dat naast verschillende wijzerplaten ook berichten en statusupdates kan tonen. Het tussenmodel beschikt over een 1,8″ kleuren LCD-scherm, en het topmodel maakt gebruik van energiezuinige e-Ink technologie, waardoor het horloge anderhalve week op één acculading zou moeten meegaan. Ter vergelijk: het horloge met het kleurenscherm functioneert slechts twee dagen op een lading. De instapversie zou slechts om de twee weken opgeladen hoeven te worden.

De Archos smartwatches doen qua design en functionaliteit nog het meest aan de horloges van Pebble denken. Vergeleken met high-end horloges als de Sony Smartwatch 2 en de Galaxy Gear zijn de functionaliteiten van de Argos horloges uiteraard beperkt, maar het is de vraag hoe erg dat is: de intelligentie en processorkracht moeten toch komen van de smartphone waarmee je de horloges koppelt, en krachtiger horloges vragen ook meer energie.

Archos is van plan om eerst het voordeligste model te lanceren. Enkele maanden daarna moeten de versies met het kleuren- en e-Inkscherm verschijnen. Voor alle drie de smartwatches zullen er Android en iOS apps beschikbaar komen.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *