Google toont nieuw model Glass

By on 30 oktober 2013
Google Glass - 2014 model

De veelbesproken slimme bril van Google heeft een update gekregen. Het nieuwe model voorziet onder andere in glazen op sterkte. Verder is Glass nu voorzien van een oortelefoontje. Het nieuwe model moet in de loop van 2014 beschikbaar komen. 

Google heeft de productie van Glass aardig opgeschroefd, en nodigt de circa 8.000 testers uit het Explorer-programma uit om hun oude bril in te ruilen en maximaal drie bekenden in staat te stellen om ook een exemplaar van de nieuwe Googlebril te bemachtigen. Die moet nog altijd 1.500 dollar kosten.

Opmerkelijk is dat Glass nu gebruik maakt van een oortelefoontje. Het eerste model maakte gebruik van beengeleiding om geluid van de bril over te brengen op het middenoor, maar blijkbaar werkte dat toch niet goed genoeg in bijvoorbeeld een rumoerige omgeving. Mensen die van zichzelf al een bril dragen kunnen nu ook een exemplaar met glazen op sterkte bestellen.

In Nederland lopen er tot op heden slechts drie of vier mensen rond met een exemplaar van Google Glass, waaronder Lucien Engelen van het UMC St Radboud. Dat ziekenhuis deed al vroeg experimenten met het opnemen en live streamen van operaties. Ook experimenteerde de ambulancedienst met de slimme bril, om te kijken of Glass gebruikt kan worden om beelden van een ongeval door te geven aan de operatiekamer.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *