GoRemote: waterdichte iPhone-afstandsbediening voor outdoorgebruik

By on 10 mei 2014
20140510-172738.jpg

Je kent het wel: je fietst door de regen en wilt het volume van je muziek aanpassen of iemand bellen met behulp van Siri, maar hebt geen zin om eerst je jas open te moeten ritsen om je telefoon tevoorschijn te halen. De GoRemote biedt uitkomst door een aantal basisfuncties in een waterdichte afstandsbediening te combineren.

Het idee achter de GoRemote is eenvoudig maar doeltreffend: middels een aantal knoppen kun je het volume harder of achter zetten, een nummer skippen of teruggaan, Siri activeren of een foto maken. Bijzonder is dat de afstandsbediening waterdicht is en beschikt over een batterij die ongeveer twee jaar mee moet gaan, dankzij het energiezuinige Bluetooth 4.0 LE protocol.

Grappig detail is dat de GoRemote er vrij fors uitziet, maar dat is niet zonder reden: een eerste prototype was veel kleiner en dunner, maar daardoor veel minder handig te bedienen, zeker tijdens het sporten.

De wearable is overigens nog geen realiteit: momenteel haalt accessoiremaker Satechi via Kickstarter geld op voor de ontwikkeling van de GoRemote. Early birds leggen 35 dollar in om te zijner tijd als eerste een exemplaar van de gadget te mogen ontvangen.

Als de campagne succesvol verloopt en de GoRemote inderdaad op de markt verschijnt, dan zal deze worden geleverd met een polsbandje voor tijdens het sporten en een houdertje waarmee je de afstandsbediening op het dashboard van de auto of op een fietsstuur kunt monteren.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *