Halsbandcamera laat huisdieren lifeloggen

By on 4 december 2013
Nature's Recipe camera

Ben je ook wel eens benieuwd naar hoe jouw hond of kat de wereld bekijkt? Of waar deze allemaal uithangt als je van huis bent? Dan is de halsbandcamera van Nature’s Recipe iets voor jou en je huisdier. De lichtgewichtcamera kan zo ingesteld worden dat deze om de zoveel tijd automatisch een foto maakt.

Het idee voor de dierencamera is afkomstig van Nature’s Recipe, een fabrikant van exclusief honden- en kattenvoer. In een ludieke campagne laten ze foto’s zien die door een serie van trouwe viervoeters zijn genomen tijdens hun dagelijkse bezigheden. De afbeeldingen kunnen door de baasjes bewerkt en gedeeld worden via de campagnewebsite.

De foto’s die binnenkomen via de campagnewebsite worden ook via andere social media-kanalen gedeeld, waarbij automatisch de hashtag #RecipeforMoments wordt toegevoegd. De campagne is van start gegaan met bijdragen van een aantal invloedrijke huisdiereigenaren, waaronder een bekende stand-up comedian en een blogger. In totaal zijn er vijftig halsbandcamera’s uitgereikt.

Het is niet voor het eerst dat dieren worden uitgerust met een camera, denk bijvoorbeeld aan deze spectaculaire beelden van een arend die filmopnamen maakte van zijn vlucht. Het is echter wel nieuw dat lifelogging binnen bereik van ‘gewone’ huisdieren komt, en de campagne zal zeker aardige beelden opleveren.

Rechtentechnisch is de campagne trouwens ook best interessant, want je kunt je afvragen bij wie het auteursrecht ligt van de foto’s, en ook zaken als portretrecht en privacy krijgen een heel andere invulling als de maker van een foto geen persoon, maar een dier is. Voor nu is dat misschien geen issue, maar dat kan in de toekomst zeker anders worden.

De halsbandcamera van de diervoederfabrikant is helaas niet te koop in de winkel, maar je kunt er uiteraard op wachten dat partijen als Memoto of Autographer met ‘pet editions’ van hun lifelogging camera’s komen.

(via PSFK)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *