Hondenstappenteller FitBark succesvol gefinancierd

By on 27 augustus 2013
Fitbark

Speciaal voor viervoeters is de FitBark ontwikkeld, een stappenteller die de beweeglijkheid van je hond in de gaten houdt. De campagne voor de financiering van FitBark is succesvol afgerond op Kickstarter, wat betekent dat de activity monitor er daadwerkelijk komt.

Aan huisdieren wordt in de V.S. flink wat geld uitgegeven: ongeveer 60 miljard dollar per jaar. Een flink deel daarvan gaat op aan medische verzorging. Reden genoeg om de gezondheid van je hond actief in de gaten te houden en ziekte te voorkomen.

Daar kan de FitBark bij helpen: het is een stappenteller die in de gaten houdt hoeveel je hond beweegt. Net als met fitnesswearables voor mensen kun je dan gedurende langere tijd statistieken bijhouden en afwijkingen constateren.

De FitBark is zo eenvoudig mogelijk gehouden en weegt daardoor slecht 10 gram. Het apparaatje wordt aan de halsband bevestigd en houdt het dan ca. 10 dagen op een acculading uit. Via bijbehorende app kan vervolgens het leefpatroon van de hond in kwestie gevolgd worden.

De FitBark komt eind 2013 op de markt en kan besteld worden via fitbark.com.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *