HOT Watch kan bediend worden middels polsbewegingen

By on 7 augustus 2013
HOT Watch

De eerste generatie slimme horloges zoals Pebble en de Sony Smartwatch stelden je in staat om je smartphone via een touch screen of knopjes op je horloge te bedienen. De HOT Watch gaat een stap verder: het horloge zelf is te bedienen middels verschillende polsbewegingen. Zo kun je een telefoontje beëindigen door even te zwaaien.

Plannen voor de ontwikkeling van het horloge werden op 31 juli op Kickstarter gezet. En met succes, binnen een dag haalde PH Technical Labs al de gevraagde 150.000 dollar op. Het horloge biedt een aantal innovatieve technieken, waaronder een SHARP 1,3” e-Ink display met touchscreen, Cortex M3 processor, een accelerometer en gyroscoop. Daarnaast is er GPS en een innovatieve speakerphone ingebouwd, die geluidsgolven via de handpalm naar het oor brengt. Op deze ‘Hands on Talk’-technologie werd in 2010 patent aangevraagd.

Bijzonder is vooral het feit dat het horloge bediend kan worden met polsbewegingen. Daarvoor wordt gesture recognition toegepast, waarmee verschillende bewegingen van arm en pols herkend en omgezet worden in een actie. Zo kan een inkomend telefoontje naar de voicemail gestuurd worden door even met de pols te schudden, of kan een gesprek on hold gezet worden door het horloge van je oor af te bewegen.

De HOT Watch bevindt zich nog in prototypefase, maar de ontwikkelaars willen geen gras laten groeien over de verdere uitwerking van het product. Zo moet het ontwerp deze maand nog definitief gemaakt worden en is het de bedoeling dat de smartwatch in december op de markt komt, tegen een verkoopprijs van 250 dollar.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *