Huawei presenteert eerste smartwatch met klassiek design

By on 1 maart 2015
Huawei Watch

De Chinese elektronicafabrikant Huawei heeft op het Mobile World Congress 2015 haar eerste smartwatch gepresenteerd, die luistert naar de naam ‘Huawei Watch’. Het klokje heeft een klassiek uiterlijk, want volgens Huawei ‘moet een horloge op een horloge lijken’. Daarmee onderscheidt de Huawei Watch zich van smartwatches zoals de Pebble en de Apple Watch.

Met de introductie van de smartwatch begeeft ook Huawei zich op de snel groeiende markt voor wearable devices. De smartwatch biedt een rond 1,4″ touch-sensitive amoled display, voorzien van een krasbestendig saffieren glas. Het horloge beschikt over een hartslagsensor en een zesassige bewegingssensor. Ook voorziet de smartwatch in een barometer.

Het horloge maakt gebruik van Android Wear als besturingssysteem. Het OS draait op een 1,2 GHz processor van Qualcomm. De smartwatch heeft 4 GB aan flash storage aan boord en 512 MB werkgeheugen. Voor de communicatie met je telefoon wordt gebruik gemaakt van Bluetooth 4.1. Op het display met een resolutie van 400×400 pixels kunnen onder meer SMSjes, emails, kalendermeldingen en telefoonnotificaties getoond worden. Ook kan de gebruiker kiezen uit veertig watchfaces.

Dankzij de sensoren kan het horloge zowel sportprestaties als slaappatronen in kaart brengen. Het horloge wil de drager een gezondere levensstijl aanmeten, wat mede blijkt uit het feit dat het horloge in contact staat met het Huawei Health Ecosystem. Wanneer de smartwatch in Nederland te koop zal zijn en wat deze gaat kosten is nog niet bekend.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *