Intel investeert in alternatief voor Googlebril

By on 29 september 2013
Recon Jet

Het Canadese bedrijf Recon Instruments heeft een flinke investering ontvangen van processorfabrikant Intel. Het geld is bedoeld voor de verdere ontwikkeling van een slimme bril met ingebouwde head-up display (HUD). Het bedrijf wil met de bril de concurrentie aangaan met Google Glass.

Recon Instruments ontwikkelt al enige tijd brillen met ingebouwde displays, bedoeld voor sporters. Het laatste model, de Recon Jet, laat tijdens het wielrennen bijvoorbeeld realtime de snelheid, afgelegde afstand en hoogte zien. Het is ook mogelijk om de Jet via Bluetooth te pairen met bewegings- en lichaamssensoren, zodat de sporter ook hartslag en andere lichaamsfuncties in de gaten kan houden.

De hardware van de Jet is in principe ook geschikt voor consumententoepassingen, en met de financiële injectie van Intel kan het bedrijf extra snel inspelen op de toenemende vraag naar smart glasses. Net zoals Glass is de bril aan één kant voorzien van een display, met daarin ook een kleine camera. In het armpje is een kleine touchpad ingebouwd, waarmee de Jet bediend wordt. Aansturen via stemcommando’s is standaard niet mogelijk, alhoewel de Jet wel over een microfoon beschikt.

Voor Intel is de investering vooral bedoeld om snel meer inzicht te krijgen in de wearable computing-markt. “Wearables herdefiniëren de manier waarop we met informatie omgaan. Door te investeren in Recon Instruments kunnen we snel inspelen op deze ontwikkeling”, aldus Mike Bill van Intels New Devices Group.

De Recon Jet moet in maart 2014 op de markt komen en gaat $599 kosten. Tot 6 oktober gaat daar 100 dollar vanaf, als cadeautje wegens de investering van Intel. Bestellen kan via de website van Recon Instruments.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *