inWatch One smartwatch laat je bellen zonder telefoon

By on 13 augustus 2013
inWatch One

De markt voor slimme horloges begint aardig op gang te komen. Aan de aanbodzijde althans, want in het dagelijks leven zie je nog maar weinig mensen met een smartwatch rondlopen. Dat belet het Chinese Shenzhen inWatch Tech Ltd niet om met de inWatch One te komen, een smartwatch met een bijzondere noviteit in de vorm van een ingebouwde GSM.

De inWatch One biedt een 1,5” display met capacitief touchscreen en draait op Googles laatste versie van haar Android-besturingssysteem, Ice Cream Sandwich. Het horloge wordt aangedreven door een dual-core processor op 1.2 GHz.

Bijzonder is dat het horloge voorzien kan worden van een simkaart en zodoende als mobiele telefoon ingezet kan worden. Bellen kan direct via het horloge, of desgewenst via een Bluetooth headsetje. Een smartphone is dus niet meer nodig voor het bellen of het opzetten van een dataverbinding.

Naast Bluetooth omhelst de draadloze functionaliteit van het horloge Wifi en GPS. Foto’s maken met de inWatch is ook mogelijk, via de ingebouwde 2 megapixel camera. Het geheel wordt van stroom voorzien door een accu met een capaciteit van 500 mAh. Hoe lang je het horloge kunt gebruiken op deze accu wordt niet vermeld.

Het horloge is in China te bestellen voor  omgerekend ongeveer 225 euro (exclusief verzendkosten).

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *