Japans bedrijf ontwikkelt horloge met ingebouwde alcoholtester

By on 20 juni 2013
Kisai Intoxicated Watch

Met teveel drank op achter het stuur gaan zitten is nooit een goed idee. Maar hoe weet je of het nog verantwoord is om nog te gaan rijden na een paar drankjes? Het Japanse bedrijf Tokyoflash heeft een gadget ontwikkeld die antwoord geeft op die vraag: een horloge met een ingebouwde blaastest.

Blaastesten worden steeds gebruikelijker. Sommige auto’s worden zelfs standaard voorzien van een alcoholslot en in Frankrijk is het zelfs verplicht om een blaastest bij je te hebben als je een auto bestuurt. Verstandig, want veel ongelukken in het verkeer zijn alcoholgerelateerd.

Voor wie het zekere voor het onzekere wil nemen heeft Tokyoflash de Kisai Intoxicated Watch ontwikkeld, een horloge met een ingebouwde breathalizer:

Kisai blaastest

De alcoholmeting gaat van start zodra je in de ingebouwde sensor blaast. Na circa vijf seconden geven verkleurende LEDs vervolgens aan hoe dronken je ongeveer bent: bij groen licht is er niets aan de hand, bij geel moet je uitkijken en bij rood moet je zeker niet gaan rijden. Verder voorziet het horloge in een game waarmee je je reactievermogen kunt testen.

Het horloge, dat gemaakt is van roestvrijstaal, is tijdelijk te koop voor 99 dollar. Volgens de fabrikant kan het horloge ongeveer een maand gebruikt worden op een acculading.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *