Japanse uitvinding brengt geurbeleving naar iPhone

By on 8 november 2013
Scentee

Een kookwebsite die etensgeurtjes afscheidt? Een koffie-app die je het aroma van een vers gezette cappuccino laat ruiken? Het Japanse bedrijf Scentee maakt het mogelijk met een opzetstukje voor de iPhone dat verschillende geuren kan verspreiden.

“De digitale revolutie bedient bijna alle zintuigen, behalve het reukvermogen. Dat kan anders”, dacht Scentee-ceo Koki Tsubouchi. “Wat de iPod voor muziek heeft gedaan, willen wij voor geuren doen”. Het bedrijf heeft daartoe een gadget ontwikkeld die in staat is om verschillende geuren af te scheiden. Het apparaatje wordt aangestuurd door je iPhone.

De geurdispenser kan via de bijbehorende app Hana Yakiniku drie verschillende geuren afgeven: spare ribs, biefstuk en boteraardappels. De ingebouwde cartridges stellen je in staat om ook andere geuren te ruiken zoals bloemen en koffie. Het bedrijf werkt aan social media en wekker-apps die deze geuren moeten laten vrijkomen.

Ook al is de gadget in zijn huidige vorm niet serieus bedoeld, dat neemt niet weg dat er toepassingen denkbaar zijn die wel degelijk van belang kunnen zijn voor bijvoorbeeld adverteerders. Denk aan voedseladvertenties die een subtiele geur kunnen laten verspreiden. Dat zou een zelfde effect kunnen hebben als de bekende kippengril die buiten bij de slager staat. Het Japanse bedrijf is dan ook al in gesprek met een aantal voedselproducenten.

(bron: the salt)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *