Jawbone presenteert nieuwe generatie fitnesstrackers

By on 5 november 2014
Jawbone Up3 en Move

Goed nieuws voor fitnessfanaten die op zoek zijn naar een niet al te dure stappenteller: Jawbone heeft vandaag de Up Move aangekondigd, een kleine fitnesstracker die je in je broekzak kunt stoppen of aan je shirt kunt bevestigen en vervolgens bijhoudt hoeveel stappen je zet. De wearable kost net geen 50 euro en gaat een half jaar mee op één batterijlading.

Naast de goedkope Up Move heeft Jawbone ook een upgrade van haar populaire Up24 armband aangekondigd. De Up3 beschikt niet alleen over bewegingssensoren, maar ook over sensoren die je huidtemperatuur, ademhaling en vochtgehalte in de gaten houden. Volgens Jawbone kan de Up3 na een software update ook je hartslag meten. De wearable kan ook je REM-slaap in kaart brengen en via een app tips geven voor een betere nachtrust. De geavanceerde slimme armband is waterdicht en beschikt niet over een scherm, waardoor de wearable relatief zuinig omspringt met energie: zo’n zeven dagen op één lading.

De Jawbone Up3 gaat € 179,99 kosten. De Up Move kost € 49,99. Beide fitnesswearables zijn nog niet verkrijgbaar, maar moeten nog eind dit jaar in de winkel liggen.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *