Jawbone UP krijgt Bluetooth upgrade

By on 14 november 2013
Jawbone UP24

De populaire fitnessarmband van Jawbone heeft een upgrade gekregen, en kan nu via Bluetooth data overbrengen naar je iPhone. De activiteitentracker neemt het daarmee op tegen fitnesswearables zoals de Nike Fuelband en Fitbit Flex, die hun data ook draadloos overbrengen.

De oorspronkelijke uitvoering van de Jawbone activiteitentracker moest je nog met een kabeltje aansluiten op de hoofdtelefoonaansluiting van je iPhone om de opgeslagen bewegingsdata over te brengen. Met de UP24 is dat niet meer nodig: de wearable is voorzien van een Bluetooth-chip, zodat de gegevens automatisch draadloos worden overgebracht.

De bijbehorende app heeft ook een update gekregen. Je krijgt nu tips die afgestemd zijn op je leefpatroon. Zo waarschuwt de app als er een slaaptekort dreigt, en krijg je aansporingen om wat meer te bewegen, als je te lang stil hebt gezeten. De app geeft verder inzicht in verschillende activiteiten zoals (hard)lopen, fietsen en slapen.

De nieuwe UP24 kost 149 dollar. Voor dat geld krijg je een uiterst eenvoudige fitnessarmband, zonder display. Jammer is dat de app alleen beschikbaar is voor iOS. De fitnesstracker wordt momenteel nog niet verkocht in Nederland.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *