Jawbone UP24 binnenkort verkrijgbaar in Nederland

By on 26 maart 2014
Jawbone UP24

Jawbone heeft vandaag de lancering van UP24 in 29 landen over de hele wereld aangekondigd. Het UP24-systeem helpt je om slaap-, bewegings- en eetpatronen in kaart te brengen. Inzicht in deze patronen moet er toe leiden dat je gezonder gaat leven. Het systeem omvat een polsbandje, app en dataservice.

De nieuwe UP24-polsband maakt draadloos verbinding met je iOS- of Android-gadgets via Bluetooth Smart, zodat je 24/7 feedback en realtime meldingen krijgt om je doelen te behalen. De bijbehorende app verzamelt gegevens van het UP bandje om inzichtelijk te maken hoe je eet, beweegt en slaapt, terwijl je iedere dag uitgedaagd wordt om meer te bereiken. Ook visualiseert de app trends en levenslijnen om in één overzicht inzicht te krijgen in de relatie tussen slaapgewoonten en activiteiten.

De UP-community heeft in totaal al meer dan 500 miljard stappen en 50 miljoen nachten slaap bijgehouden. “Dat zijn verbazingwekkend veel gegevens,” aldus Travis Bogard, vicepresident productbeheer en strategie bij Jawbone. “Het is goed om gegevens te verzamelen, maar het is nog beter om ze ook te begrijpen. UP24 is de eerste lifestyle-tracker die mensen helpt om inzicht te krijgen in hun gegevens, zodat ze na verloop van tijd de patronen leren begrijpen, zodat ze slimmere keuzes in het leven kunnen maken. UP geeft je van tijd tot tijd informatie waarmee je jouw goede voornemens in daden om kunt zetten. Zo krijg je bijvoorbeeld subtiele herinneringen om eerder naar bed te gaan als je jouw slaapdoelen wilt halen en meldingen als je bijna jouw stappendoel van de dag hebt bereikt.”

Het UP24-polsbandje is verkrijgbaar in drie formaten en twee kleuren en is vanaf vandaag verkrijgbaar voor €149,- via Jawbone.com en in Apple-, AMAC-, en CoolBlue-winkels in Nederland vanaf 2 april.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *