Kindersmartwatch Filip laat kinderen eenvoudig naar huis bellen

By on 4 juli 2013
Filip smartwatch

Ouders die zich zorgen maken over het gaan en staan van hun kroost geven steeds vaker een telefoon mee aan hun kids. Speciaal voor hele jonge kinderen is er nu Filip, een eenvoudige smartwatch die in geval van nood gebruikt kan worden om naar huis te bellen. Ook kunnen ouders berichtjes sturen naar het horloge en een veilige speelzone instellen.

Smartwatches zijn hot: sinds het succes van de Pebble werkt Apple volgens geruchten aan de iWatch, en Samsung heeft onlangs de merknaam Gear laten vastleggen. Deze wearables zijn bedoeld voor volwassenen, maar de technologie biedt ook interessante mogelijkheden voor kinderen. Dat inspireerde het team achter de Filip om te werken aan een smartwatch voor kids.

De Filip bevat GPS, Wifi en GSM-functionaliteiten in een kleurrijk en spatwaterdicht horloge. Ouders kunnen maximaal vijf telefoonnummer voorprogrammeren, zodat het kind niet met jan en alleman kan bellen. Daarnaast kan de Filip sms-berichten ontvangen; handig om je kinderen thuis te roepen als het eten klaarstaat.

Middels de GPS-functie kunnen ouders ook een virtueel speelterrein afbakenen. Via hun smartphone krijgen ze dan een notificatie als dochter- of zoonlief zicht buiten de toegestane speelzone begeeft. Ook is het mogelijk om een berichtje te krijgen zodra het kind op een vooraf ingestelde locatie aankomt, zoals een school of het huis van een bekende.

In noodgevallen kan het kind middels een rode knop een alarm activeren. Vervolgens stuurt de Filip smartwatch direct een sms-bericht naar de vijf voorgeprogrammeerde telefoonnummers, en worden de telefoons één voor één gebeld, net zo lang tot er opgenomen wordt. Als geen van de vijf telefoons beantwoordt belt de Filip automatisch een noodnummer.

De Filip is nog niet verkrijgbaar in de winkels. Via Myfilip.com kunnen ouders een emailadres achterlaten om zodoende op de hoogte gehouden te worden van de aanstaande lancering.

Filip zijaanzichten

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *