LG en Garmin kondigen fitnessarmbandjes aan

By on 6 januari 2014
Garmin Vivofit

Zowel Garmin als LG betreden de markt voor bewegingstrackers, met de introductie van de Vivofit respectievelijk de Lifeband Touch. Beide armbandjes houden bij hoeveel je beweegt en laten via een bijbehorende app je (eventuele) voortuitgang zien.

De markt voor bewegingstrackers begint behoorlijk overvoerd te raken: na first movers als Nike, Fitbit en Jawbone volgen nu de traditionele elektronicafabrikanten, in de hoop een graantje mee te pikken van de quantified self-beweging. Zo hebben zowel LG als Garmin in de aanloop naar de CES een fitnesstracker aangekondigd.

Inmiddels kennen we het concept wel: je doet een bandje om dat vervolgens 24/7 bijhoudt hoeveel stappen je zet en kilometers je aflegt op een dag. Bij sommige trackers wordt ook nog je hartslag gemeten. Via Bluetooth wordt deze data overgebracht naar een smartphone, waar een app dan zinnige dingen doet met de bewegingsdata, zoals het inzichtelijk maken van je levensstijl en het aansporen tot actie als je te lang stil hebt gezeten.

Veel innovatie zit hem vooral in die apps, en minder in de hardware. De Vivovit bijvoorbeeld van Garmin – van huis uit een fabrikant van GPS-apparatuur – brengt eerst gedurende een bepaalde periode in kaart wat je gemiddelde activiteitenniveau is, en hanteert dat als startniveau. Vervolgens spoort de app je aan om minstens je gemiddelde hoeveelheid dagelijkse beweging te overtreffen.

LG Lifeband Touch

De fitnessarmband van LG onderscheidt zich van de massa doordat je er muziek mee kunt bedienen. Handig als je tijdens het hardlopen een ander liedje wilt horen. Verder beschikt de Lifeband Touch over een altimeter, zodat ook traplopen meegeteld wordt. Daarnaast is het armbandje uitgerust met een oled-display waarop notificaties weergegeven kunnen worden. Door een speciale hoofdtelefoon te gebruiken kan de armband tenslotte ook je hartslag meten. 

Beide fitnesswearables komen met apps voor Android en iOS, en maken gebruik van Bluetooth LE om de bewegingsdata over te brengen. Prijzen van de LG Lifeband Touch zijn nog niet bekend; de Garmin Vivovit gaat $129,99 kosten, of $169,99 als je ook je hartslag wilt meten.

(via The Next Web en The Verge)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *