LG toont aankomende smartwatch in teaservideo

By on 12 mei 2014
20140512-105755.jpg

Eind deze maand presenteert LG de G Watch, een van de eerste smartwatches die draait op Android Wear. Er is nog maar weinig bekend over de features en specificaties van het slimme horloge, maar uit een sneak preview video blijkt dat de behuizing van metaal is gemaakt en het display van het ‘always on’ type is.

Behalve deze video wil LG verder weinig kwijt over de G Watch, behalve de geheimzinnige mededeling dat het bedrijf met dit horloge “de smartwatch definieert”. Het is dus afwachten tot er meer details uitlekken of de smartwatch officieel aan het publiek getoond wordt, naar verwachting eind mei.

LG is niet de enige elektronicafabrikant die plannen heeft met Android Wear: ook HTC, Asus, Motorola en Samsung werken aan Android Wear-horloges. Dit besturingssysteem is speciaal bedoeld voor wearables, waarbij het energieverbruik en de user interface radicaal afwijkt van bijvoorbeeld smartphones en tablets.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *