Lifelogging camera Memoto in productie genomen

By on 8 juni 2013
Memoto

Nog deze zomer verschijnt Memoto op de markt: een minicamera die om de 30 seconden een foto van je leven maakt. De ontwikkelaars van de camera haalden vorig jaar ruim 550 duizend dollar op via Kickstarter. De productie van Memoto is inmiddels van start gegaan.

Sinds pionier Steve Mann in 1994 begon met het 24 uur per dag, 7 dagen per week opnemen en uitzenden van zijn leven is lifelogging uitgegroeid tot een populaire bezigheid. De opmars van kleine digitale video- en fotocamera’s heeft die trend in een versnelling gebracht. Lifelogging en -casting ligt nu in eenieders handbereik.

Memoto bevat een 5 megapixel camera, 8 GB geheugen en een GPS ontvanger. De ingebouwde batterij voorziet de camera van ongeveer 1 tot 2 dagen van energie. De behuizing van de camera is zo klein en licht dat deze op een trui of blouse gedragen kan worden. Dat stelt de gebruiker in staat om zijn leven van moment tot moment vast te leggen.

Het ontwerp van Memoto is dusdanig dat het apparaat wel als camera herkenbaar is, zonder al teveel in het oog te springen. De camera biedt geen enkel bedieningsorgaan: tijdens het opladen worden de foto’s automatisch geupload, bij het loskoppelen begint de camera automatisch weer foto’s te nemen.

Inmiddels zijn er al 4.000 voorbestellingen binnengekomen, aldus Memoto-ceo Martin Källström. De camera gaat $279 kosten, dat is inclusief een jaar opslagruimte voor de foto’s.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *