Lugubere smartwatch laat zien hoe lang je nog te leven hebt

By on 5 oktober 2013
Tikker

Het leven is kort, dus pluk de dag: you only live once. Dat moeten de makers van de Tikker gedacht hebben, toen ze hun smartwatch ontwikkelden. De Tikker laat namelijk zien hoeveel jaren, maanden en dagen je nog te leven hebt, en herinnert je zodoende continu aan de vluchtigheid van het leven. 

Het horloge moet voor het eerste gebruik eerst gekalibreerd worden. Daartoe moet je een aantal vragen beantwoorden met betrekking tot je huidige leeftijd en leefstijl. Daarna laat het horloge tot op de seconde nauwkeurig zien hoeveel dagen je – statistisch gezien – nog te leven hebt.

Hoewel dit wat luguber mag klinken, is het de bedoeling van de makers van de Tikker om je continu te laten beseffen dat tijd kostbaar is en het leven sneller voorbij gaat dan je misschien beseft, om je zodoende te motiveren alles uit het leven te halen wat erin zit. Technisch gezien mag je de Tikker geen smartwatch noemen, maar een horloge met zo’n grote filosofie verdient toch een groter predikaat dan alleen ‘klokje’, nietwaar?

In de woorden van de ontwerpers:

“Forget all about “smart watches” that will keep you connected to your work email 24/7. How about a watch that is designed to actually make you happier, and help you get a better life? A happiness watch. That’s what Tikker is designed to do.” 

Bekijk ook onderstaande video waarin de filosofie achter de Tikker nader wordt toegelicht. Voor wie niet kan wachten en de deathwatch direct wil bestellen: helaas is de Tikker nog niet in productie, daarvoor moet er eerst nog deze Kickstartercampagne succesvol afgerond worden. Voor $39 kun je intekenen, en als de campagne succesvol verloopt, dan kun je binnenkort je dagen gaan tellen.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *