MainTool maakt van ieder horloge een smartwatch

By on 29 juli 2015
Maintool smart strap Foto: MainTool

Je leest en hoort veel over smartwatches, de laatste tijd. Maar niet iedereen is bereid om afscheid te nemen van zijn of haar vertrouwde horloge ten faveure van een Apple Watch of een Android Wear smartwatch. MainTool biedt een oplossing in de vorm van een slim horlogebandje dat van ieder horloge een smartwatch maakt.

Het idee is dat je het horlogebandje van je huidige klokje vervangt door een ‘slim bandje’, dat onder andere in staat is om je hartslag te meten, je stappen te tellen, je temperatuur in de gaten te houden en je te wijzen op binnenkomende berichten middels een subtiele vibratie. Met andere woorden: een groot deel van de functionaliteiten van een ‘echte’ smartwatch (alhoewel je natuurlijk niet beschikt over een display).

De data uit de sensoren van het MainTool horlogebandje kan verwerkt worden via een applicatie op je smartphone. Je beschikt dus wel over de quantified self-mogelijkheden van een moderne smartwatch plus een notificatiemechanisme, terwijl je gewoon je klassieke – desnoods analoge – horloge blijft gebruiken. Ideaal dus voor mensen die hun horloge als een stijlicoon zien en niet zomaar de eerste de beste gadget om hun pols willen hangen.

Maintool app

Vooralsnog is de MainTool smart strap een prototype, dat nog verder uitgewerkt moet worden. Wanneer en tegen welke prijs de slimme horlogeband in de winkel zal liggen is dus nog lastig te zeggen. Maar als je geïnteresseerd bent is het mogelijk om via de website van MainTool een mailtje te versturen om aan te geven dat je op de hoogte gehouden wil worden.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *