meMINI legt bijzondere momenten op video vast, zelfs als ze al voorbij zijn

By on 18 januari 2014
meMINI

Hoe vaak zijn er niet van die bijzondere momenten die je graag had willen filmen, maar al voorbij waren voordat je er erg in had: de eerste stapjes van een kind, een pracht van een duik of die ene bepalende treffer tijdens een voetbalwedstrijd. De meMINI opspeldcamera moet uitkomst bieden, door continu te filmen zonder de videobeelden langdurig te bewaren. Met een druk op de knop kun je de laatste vijf seconden tot vijf minuten alsnog opslaan.

De camera moet uitkomst bieden voor al die situaties dat je klaarstond met je camera maar te laat begon met filmen. Of eigenlijk nog beter: voor die situaties waarbij je helemaal geen videocamera bij je had. De meMINI is namelijk bijzonder draagbaar uitgevoerd en kan gedragen worden als een broche. Daarvoor voorziet het ontwerp – de meMINI is nog in ontwikkeling – in een magnetisch achterplaatje.

Momenteel wordt er via Kickstarter geld opgehaald om de wearable camera verder te ontwikkelen. Het prototype kan in totaal drie uur achter elkaar videobeelden opnemen op een acculading. Via de ‘Recall’-knop kan het laatst gefilmde fragment opgeslagen worden in het interne geheugen van de camera of verstuurd worden naar een cloud-opslag.

De camera kan bediend worden via een smartphone app, die voor iOS en Android beschikbaar moet komen. Via de app kan ook ingesteld worden hoe ver terug in de tijd elk fragment moet gaan, met een maximum van vijf minuten. Het is ook mogelijk om de opgenomen fragmenten te delen via sociale media.

Het ingebouwde geheugen bedraagt 32 GB. De videobeelden worden opgeslagen in het mp4-formaat. Data kan overgebracht worden via Wifi en Bluetooth. De afmetingen van de camera zijn ca. 6x4x2 cm. De meMINI moet uiteindelijk op de markt komen voor zo’n 150 dollar.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *