Mockup-video toont iWatch in de vorm van armband

By on 27 januari 2014
Concept iWatch Hamilton

Afgelopen week ging er via sociale media en blogs een video rond waarin een mockup van een iWatch in actie wordt getoond. De iWatch in deze video heeft meer weg van een fitnessarmbandje dan van een horloge. De video wordt door de techcommunity als ‘zeer realistisch’ bestempeld. 

De concept iWatch in deze video werd ontworpen door Todd Hamilton, een user interface designer uit San Francisco. Hamilton liet zich inspireren door een eerdere iWatch conceptstudie, waarin een ontwerper een smartwatch toonde die wel wat weghad van een kruising tussen een iPhone en een Nike Fuelband.

In het design van Hamilton is dit idee verder uitgewerkt. In de video is te zien hoe het springboard eruit zou kunnen zien, en hoe je via een verticale rij met iconen toegang krijgt tot de verschillende functies, waaronder de belfunctie en je contactenlijst.

Uiteraard is het maar zeer de vraag of Apple’s smartwatch veel zal lijken op dit concept. Het lijkt er wel op dat de iWatch voorzien zal zijn van een gebogen scherm, en het feit dat Apple-baas Tim Cook een Nike Fuelband draagt doet sommigen al concluderen dat het design van de uiteindelijke iWatch hier ‘dus’ wel op gebaseerd zal zijn; iets te speculatief wat ons betreft.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *