Moment Smartwatch combineert gestileerd ontwerp met gebogen scherm

By on 18 juni 2014
Moment Smartwatch

Een Amerikaans designbureau heeft een conceptontwerp gemaakt van een smartwatch met een gebogen touchscreen. De smartwatch heeft nog het meest weg van een gestileerde armband. De ontwerpers richten zich dan ook op mensen die zich graag onderscheiden met een innovatief juweel om de pols.

De Moment Smartwatch beschikt over een 1,73”scherm, dat volledig gebogen over de roestvrijstalen kast ligt. Het scherm is bewust eenvoudig gehouden met een resolutie van 320×240 pixels en 16 grijstinten. Daardoor zou de smartwatch ongeveer een maand mee moeten gaan op een acculading. Het scherm is touch-enabled, je kunt het slimme horloge dus bedienen zonder kleine knopjes in te hoeven drukken.

Aan de hardwarekant zien we een energiezuinige Texas Instruments processor, samen met een negen-assige bewegingssensor, Bluetooth en een micro-USB aansluiting. Volgens de fabrikant is de kast volledig gemaakt van roestvrijstaal. Bijzonder is dat de smartwatch uitgebreid kan worden dankzij modules, waardoor bijvoorbeeld GPS-functionaliteit of biometrische functies toegevoegd kunnen worden.

Helaas is het elegante horloge nog niet te koop; er moet eerst nog geld opgehaald worden voor de verdere uitwerking van het ontwerp, de eerste prototypes en dan de productie. Daarom gaat er volgende week op Kickstarter een campagne van start. Het is nog niet bekend hoeveel geld MomentumLabs wil ophalen of wat het horloge voor early birds moet gaan kosten.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *