Motorola’s Moto 360 smartwatch verschijnt medio juli en gaat €249 kosten

By on 21 mei 2014
Moto 360

Volgens de Franse website Journal du Geek komt Motorola’s eerste smartwatch medio juli op de markt. Het slimme horloge draait op Googles besturingssysteem voor wearables, Android Wear. Naar verluidt zal de Moto 360 voor net geen 250 euro over de toonbank gaan. 

De Moto 360 wordt vooral gekenmerkt door het ronde kleurendisplay, dat zowel klassieke wijzerplaten als allerlei moderne klokken en statusupdates kan laten zien. De behuizing is van metaal en volgens geruchten kan het slimme horloge draadloos – middels inductie – worden opgeladen.

Zowel de Moto 360 als de G Watch van LG zullen draaien op het besturingssysteem dat Google specifiek heeft ontwikkeld voor wearables, Android Wear. Dit is een energiezuinige en afgeslankte versie van Android. Een ander besturingssysteem voor smartwatches is Tizen, een open source platform dat sinds kort ook de eerste versie van de Galaxy Gear aandrijft.

Het wordt nog druk op de markt voor slimme horloges, die tot op heden vooral door Samsung gedomineerd wordt met de smartwatches uit de Galaxy Gear-lijn. Naast de Moto 360 van Motorola wordt binnenkort ook LG’s eerste smartwatch verwacht, de G Watch. Die zou net geen 200 euro moeten gaan kosten. En naar verwachting komt ook Apple dit jaar met een smartwatch op de proppen, die waarschijnlijk luistert naar de naam iWatch.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *