Neptune Pine smartwatch laat je bellen en sms’en zonder telefoon

By on 21 november 2013
Neptune Pine

Op de een of andere manier zijn smartwatches ‘the talk of the town’, en toch zie je niemand ermee lopen. Misschien komt dat doordat de meeste slimme horloges voor hun werking grotendeels afhankelijk zijn van een smartphone. Het Canadese bedrijf Neptune wil daar met de Pine smartwatch verandering in brengen.

Bellen, sms’en, browsen, film kijken, gamen, navigeren en videochatten via je horloge: dat is de belofte die Neptune doet met de Pine, waarvoor het bedrijf momenteel geld ophaalt via Kickstarter. Feitelijk is de Pine een kleine smartphone met polsbandje. Het enige wat het horloge nodig heeft om te werken is een micro-SIM kaartje. Er is dus geen verbinding nodig met een smartphone, zoals bij de Galaxy Gear, Pebble of Sony SmartWatch 2.

Indrukwekkend is het aantal features dat Neptune in het horloge heeft verwerkt: naast bewegingssensoren zoals een accelerometer, stappenteller, gyroscoop en digitaal kompas beschikt de Pine ook over GPS en twee camera’s, waarvan er één aan de voorzijde om te kunnen videobellen. De 5-megapixel camera aan de achterkant is bedoeld voor het maken van gewone foto’s en is ook voorzien van een flitser.

Het horloge draait op Android Jelly Bean en wordt aangedreven door een 1,2 MHz Qualcomm Snapdragon S4 dual-core processor, die voldoende kracht heeft voor het weergeven van 3D-graphics. Er is ook voorzien in accessoires waarmee je het horloge bijvoorbeeld op een skihelm kunt monteren, waardoor het de functie van een GoPro-camera overneemt.

Het scherm heeft een diagonaal van 2,4”, de resolutie is 320×240 pixels. Het interne geheugen is 16 of 32 GB. Draadloze connectiviteit betreft Bluetooth 4.0, Wifi, en 2G/3G voor het mobiele netwerk. De accu zou voldoende capaciteit hebben om 7 uur browsen op het horloge mogelijk te maken, of 10 uur naar muziek te luisteren. De maximale standby-tijd is 120 uur.

De Kickstarter-campagne loopt bijzonder succesvol: op het moment van schrijven heeft Neptune al ruim 170.000 Canadese dollars opgehaald, terwijl het streefbedrag $100.000 bedroeg. Backers die nu $199 (ca. €145,-) investeren krijgen als eerste de 16GB versie van het horloge opgestuurd. Het horloge zou begin 2014 op de markt moeten verschijnen: dat is bijzonder ambitieus, dus houd er rekening mee dat dit later wordt.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *