Nexus-smartwatch brengt Google Now naar je pols

By on 18 oktober 2013
Google Nexus smartwatch

De slimme bril van Google krijgt binnenkort wellicht een broertje in de vorm van een smartwatch. Volgens 9to5Google werkt het bedrijf aan een slim horloge dat draait op KitKat, de nieuwe versie van Android die binnenkort gepresenteerd wordt. Verder zou het horloge qua functionaliteit stevig leunen op Google Now.

Volgens de anonieme bron krijgt de Google smartwatch veel functies die ook door Glass geboden worden, zoals spraakbesturing en contextuele informatievoorziening zoals alerts, navigatie-instructies, emails, sms berichten, etc. Het onderliggende platform daarvoor zou Google Now zijn.

De focus van het ontwikkelteam zou vooral liggen op het vlak van batterijduur. Of het horloge beschikt over gezondheids- en bewegingssensoren of GPS is niet bekend. De smartwatch zou deel gaan uitmaken van de Nexus productlijn, waar ook de smartphones en tablets van het concern onder vallen. Via Bluetooth 4.0 zou de Nexus-smartwatch met andere apparaten verbonden kunnen worden.

De aankondiging van een Google smartwatch zou niet helemaal als een verrassing komen, aangezien Google eerder dit jaar smartwatchfabrikant WIMM Labs overnam. Dat bedrijf ontwikkelde ook een store voor micro-apps, die geoptimaliseerd zijn voor gebruik op horloges. Een aantal van deze apps zouden voorgeïnstalleerd zijn op de Google smartwatch.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *