Nieuwe Casio G-Shock: beetje smart, vooral watch

By on 7 oktober 2013
Casio G-Shock GB-6900B

Al sinds 1983 brengt Casio onder de naam G-Shock robuuste horloges op de markt, die goed tegen een stootje kunnen en er stoer uitzien. Door de jaren heen voegde Casio steeds meer features toe aan de horloges in de G-Shock serie, waaronder synchronisatie met een atoomklok en Tough Solar. Het nieuwste model G-Shock kun je via Bluetooth koppelen met je smartphone, en biedt functies die we kennen van ‘echte’ smartwatches. 

Het probleem van veel smartwatches die momenteel te krijgen zijn is dat de nadruk bij sommige fabrikanten teveel op het ‘smart’ ligt, waardoor er tig features worden toegevoegd aan een apparaat dat zich soms moeilijk nog als horloge laat omschrijven. Casio benadert de markt wat traditioneler, en biedt met de GB-6900B een horloge dat duidelijk herkenbaar is als een G-Shock, maar onmiskenbaar features herbergt zoals we die kennen van een slim horloge.

Zo kan het horloge via Bluetooth gekoppeld worden met een Android-toestel of iPhone, en kan dan met de G-Shock+ app geconfigureerd worden. Eenmaal verbonden geeft het horloge waarschuwingen als er Twitterberichten, emails, Facebook-statusupdates of herinneringen doorkomen, middels trilling en/of een geluidssignaal. Het is ook mogelijk om  je muziekspeler te bedienen middels het horloge.

Het feit dat Casio van de G-Shock geen echte smartwatch heeft gemaakt komt tot uiting in de beperkingen van het display; zo is het niet mogelijk om de inhoud van berichten te lezen. Ook bevat de GB-6900B niet al de sensoren of GPS-functies die je tegenkomt in smartwatches zoals de Samsung Galaxy Gear, Sony Smart Watch 2 of inWatch One. Het horloge is dus een beetje smart, maar kan niet écht doorgaan voor een smartwatch. Voordeel is wel dat je zo’n twee jaar doet met de CR-2032 knoopcel, in tegenstelling tot de twee-drie dagen die veel smartwatches maximaal op een acculading werken.

De G-Shock GB-6900B heeft een prijskaartje van €179,- en is leverbaar in drie kleuren. Er is ook een uitvoering met een extra grote behuizing, de GB-X6900B, die 20 euro meer moet kosten.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *