Omate TrueSmart smartwatch bevat dual-core processor en camera

By on 1 augustus 2013
Omate TrueSmart

De tijd dat smartwatches dienen als verlengstuk voor je smartphone is binnenkort verleden tijd, als het aan Omate ligt. Hun TrueSmart horloge bevat een 1 GHz dual-core processor en draait op Android. De smartwatch is voorzien van 4 GB geheugen, Wifi, GPS, Bluetooth, een camera en bevat een 1,5” Amoled display.

Slimme horloges zoals Pebble, Cookoo Watch en de Sony SmartWatch zijn nog vrij beperkt qua functionaliteit, net zoals de meeste andere smartwatches die momenteel op de markt zijn. Veelal leunen deze horloges vooral op de processorkracht en mogelijkheden van een mobiele telefoon. Dat maakt dat de smartwatches van zichzelf relatief beperkt zijn in hun mogelijkheden.

De TrueSmart smartwatch moet hier verandering in brengen. “De Omate TrueSmart is de eerste smartwatch-telefoon die over voldoende processorkracht beschikt om Android apps goed te kunnen draaien, waaronder stemherkenning, navigatie, etcetera. Aangezien de smartwatch beschikt over 3G en GPS kun je het horloge ook gebruiken in combinatie met Google Glass, of geheel autonoom gebruiken”, aldus de ontwikkelaars.

Het horloge is bovendien de eerste smartwatch met een ingebouwde camera, die een resolutie van 5 megapixels biedt. Naast de camera is het horloge ook voorzien van bewegingssensoren en een magnetometer. Dat maakt dat het horloge eventueel bediend kan worden via polsbewegingen en kan dienen als elektronisch kompas.

De TrueSmart bevindt zich nog in conceptfase, maar het team beschikt naar eigen zeggen over voldoende productiecapaciteit om het horloge later dit jaar daadwerkelijk op de markt te kunnen brengen. Over het energiegebruik of de verkoopprijs is nog niets bekend.

(Via SlashGear)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *