Parrot presenteert drone die via Oculus Rift bestuurd kan worden

By on 12 mei 2014
20140512-112536.jpg

Drones zijn er inmiddels in vele soorten en maten, maar de Bebop drone die Parrot gisteren heeft aangekondigd biedt een wel een heel bijzondere nieuwe feature: je kunt middels een Oculus Rift-headset live meekijken met de drone, alsof je er zelf in zit.

De AR drones van Parrot zijn met name populair geworden door hun gebruiksvriendelijkheid. De mogelijkheden waren echter beperkt: de videobeelden waren niet bijzonder stabiel en het vliegbereik was klein. Daar komt verandering in met de Bebop, die beschikt over een ingebouwde 14 megapixel camera die in HD kan filmen.

De cameralens heeft een bijzonder grote beeldhoek van 180 graden. De ingebouwde software snijdt realtime een deel van het beeld uit, om bewegingen van de drone te compenseren en daardoor de stabiliteit van het videobeeld te verhogen. Die videobeelden kunnen vervolgens gestreamd worden naar een tablet, smartphone of HD televisie.

De meest bijzondere feature is het feit dat de live videobeelden ook bekeken kunnen worden via een Oculus Rift virtual reality-headset. Door de grote beeldhoek van de camera kan de piloot letterlijk om zich heen kijken, als ware hij zich in de drone bevindt. Dat maakt een wel heel natuurlijke manier van vliegen mogelijk.

De Bebop quadrocopter beschikt verder over ingebouwde GPS, zodat de drone voorgeprogrammeerde routes kan afleggen of op één plek kan blijven zweven. De accu is goed voor ca. twaalf minuten vliegtijd. Met de optionele Skycontroller kan de drone binnen een straal van twee kilometer bediend worden. Net als zijn voorgangers kan de Bebop ook via een Wifi netwerk aangestuurd worden.

Het is de bedoeling van Parrot om de Bebop drone nog voor de feestdagen in de winkels te krijgen. Een verkoopprijs is nog niet bekend, maar reken erop dat de drone wel wat meer gaat kosten dan de ca. 300 euro waarvoor de AR.Drone 2.0 momenteel in de winkel ligt.

(coverfoto: Mashable)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *