Pebble smartwatch-update beperkt zich tot buitenkant

By on 6 januari 2014
Pebble Steel

Na een overdonderend succes op Kickstarter kwam precies een jaar geleden de Pebble op de markt, een slim horloge met een e-paper scherm. Inmiddels is de smartwatch toe aan een update, en die komt in de vorm van Pebble Steel, een elegant horloge met een roestvrijstalen behuizing. 

De nieuwe versie van de smartwatch heet Pebble Steel, en beschikt over een scherm dat wordt beschermd door het krasvaste Gorilla-glass, dat we ook van high-end smartphones kennen. Het horloge ziet er met de nieuwe kast en band een stuk stijlvoller uit, en dat is goed nieuws voor mensen die wel graag een smartwatch willen dragen, maar het ook belangrijk vinden om modieus voor de dag te komen.

Pebble Steel heeft een accu die vijf tot zeven dagen mee zou moeten gaan op één lading. Verder is het horloge waterdicht, tot circa 40 meter. Net als zijn voorganger maakt de Steel gebruik van een monochroom e-paper display, dat ook in daglicht goed leesbaar is. Nieuw is de driekleurenled linksonder het display, die wat extra notificatiemogelijkheden met zich meebrengt.

Jammer is dat de functionaliteit van het horloge verder niet is uitgebreid. Wie veel meer verwacht dan notificaties en wat andere aardigheidjes komt dus bedrogen uit. Het vernieuwde horloge is  daardoor wel volledig compatible met de huidige Pebble Apps. Over apps gesproken: Pebble komt eindelijk met een officiële App Store.

De nieuwe Pebble Steel kost $249 en kan besteld worden via getpebble.com. Naar verwachting worden de eerste bestellingen eind januari uitgeleverd. Het horloge wordt geleverd met zowel een metalen als een lederen bandje.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *