Qualcomm presenteert smartwatch met energiezuinig Mirasol-scherm

By on 5 september 2013
20130905-122818.jpg

Het is lang stilgeweest rond Mirasol, een energiezuinige displaytechnologie die kleur kan weergeven. Gespeculeerd werd dat de Mirasol-schermen in full color e-readers toegepast zou worden, maar afgezien van enkele prototypes is het nooit zover gekomen. Maar nu heeft Qualcomm toch een toepassing gevonden voor de schermtechnologie, in de vorm van een display voor een eigen smartwatch.

De Toq, zoals het slimme horloge gedoopt is, kan met het Mirasol-scherm beelden in kleur weergeven. Bijzonder is dat het display ook in zonlicht goed leesbaar is, net zoals bij de e-Ink schermen van e-readers het geval is. Het display blijft altijd actief en hoeft dus niet uitgeschakeld te worden als de gebruiker even geen gebruik maakt van het horloge.

Door de Mirasol-technologie is de Toq redelijk energiezuinig, volgens Qualcomm kan het horloge ongeveer 3-5 dagen mee op één acculading. Opladen gaat via een meegeleverd docking station, die de energie draadloos overdraagt op het horloge.

De Toq biedt net zoals de meeste andere smartwatches de mogelijkheid om inkomende gesprekken op de gekoppelde Android smartphone aan te nemen, sms-berichten en statusupdates te lezen en de mp3-speler te bedienen.

Een precieze verschijningsdatum is nog niet bekend, maar volgens Qualcomm moet de Toq smartwatch in het vierde kwartaal van 2013 op de markt komen voor een bedrag van rond de 300 dollar. Het horloge gaat daarmee onder andere de concurrentie aan met de Galaxy Gear van Samsung, die eind deze maand op de markt verschijnt.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *