Qualcomm Toq-smartwatch vanaf vandaag leverbaar

By on 2 december 2013
Qualcomm Toq - zwart en wit

Enige weken geleden schreven we al over de Qualcomm Toq, een smartwatch die gebruik maakt van de zeer energiezuinige Mirasol-displaytechniek. Daardoor kan de Toq continu informatie weergeven. Het slimme horloge is vanaf vandaag leverbaar, precies op tijd voor Cyber Monday.

De Toq smartwatch onderscheidt zich van de meeste andere slimme horloges door gebruik te maken van Mirasol-technologie voor het display. Deze techniek is bijzonder energiezuinig en het scherm is ook in zonlicht goed leesbaar. Bovendien kan Mirasol kleur weergeven, in tegenstelling tot het zwart-wit ePaper-scherm van de Pebble smartwatch.

Het grote voordeel van het energiezuinige scherm is dat het horloge continu informatie (zoals de tijd, maar ook bijvoorbeeld statusupdates of andere meldingen) weer kan geven, en dat de accu enkele dagen meegaat op een lading. Aangezien het scherm zelf geen licht geeft is er voorzien in een frontlight, zodat het horloge ook in het donker bruikbaar is.

De Qualcomm Toq werkt momenteel alleen samen met Android-smartphones (4.0.3 en hoger). Voor de bediening is het scherm voorzien van een capacitief touchscreen. Het schermpje heeft een diagonaal van 1,55” en een resolutie van 222 dpi, wat voor voldoende scherpte zorgt. De smartwatch kan eenvoudig draadloos opgeladen worden door deze op het bijbehorende docking station te leggen.

Het aantal ingebouwde apps is nog vrij beperkt: je kunt het weer en aandelenkoersen bekijken, het is mogelijk om je muziekspeler te bedienen en je kunt binnenkomende berichten lezen. Onduidelijk is nog of je zelfs ook apps kunt installeren op de Toq smartwatch.

De Qualcomm Toq is verkrijgbaar in het zwart en in een witte uitvoering. De verkoopprijs is $349.99. De smartwatch kan besteld worden via de website van de fabrikant.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *