Ringblingz houdt jongeren middels lichtflitsen connected

By on 13 februari 2014
Ringblingz

Pubers lijken soms wel vastgelijmd aan hun smartphone, zo vaak kijken ze of er updates zijn verschenen op hun favoriete sociale media. De ringblingz, die afgelopen week werd aangekondigd tijdens de New York Fashion Week, biedt wellicht uitkomst: de ring licht op zodra er statusupdates binnenkomen van je favoriete contacten. Daardoor kan de telefoon wat meer in tas of binnenzak blijven zitten.

De slimme ring is het resultaat van een samenwerking tussen designbureaus R/GA en Techstarts. De ring speelt in op de groeiende behoefte om alsmaar ‘connected’ te zijn met gelijkgestemden. Ringblingz geeft middels lichtsignalen een alert zodra er een update, smsje of belletje binnenkomt. Op die manier hoef je dus niet de hele tijd je telefoon in de gaten te houden.

Om te voorkomen dat de ring continu blijft flitsen kun je via een app instellen bij welke contacten er een signaal gegeven moet worden. Ook is het mogelijk om in te stellen wat voor lichtsignaal en kleurtje er bij een bepaalde update hoort. Zo zou de ring bijvoorbeeld rood kunnen flitsen als er een ouder opbelt, en langzaam roze opgloeien als een date zich meldt. De ring biedt ook een trilstand voor gebruik op school.

De ingebouwde batterij is goed voor zes maanden continu gebruik. Daarna moet de ring opgestuurd worden naar de fabrikant; zelf wisselen is niet mogelijk. De ring moet tussen de 40 en 60 dollar gaan kosten, en reserveren kan vanaf maart; op Ringblingz.com kun je je emailadres achterlaten om een seintje te krijgen zodra de voorverkoop van start gaat.

(via TechCrunch)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *