Samsung Gear VR vanaf eind januari te koop in Nederland

By on 18 december 2014
Samsung Gear VR

Goed nieuws voor mensen die wel eens willen experimenteren met virtual reality maar niet willen afwachten tot de Oculus Rift eindelijk in de winkels ligt: de Samsung Gear VR zal eind januari in Nederland te koop zijn. Bijzonder is dat de bril zelf geen display bevat, maar gebruik maakt van het scherm van de Galaxy Note 4. Daardoor is de verkoopprijs van de interactieve 3D bril relatief laag: 199 euro, of 249 euro in combinatie met een Samsung Game Pad. Nadeel is uiteraard dat je wel dient te beschikken over de Note 4.

De Gear VR kan onder andere gebruikt worden voor het spelen van 3D games waarbij je door de virtual reality-techniek onderdeel waant van de omgeving. Ook is het mogelijk om films te kijken op een virtueel bioscoopscherm. Samsung ontwikkelde de Gear VR in samenwerking met Oculus, het bedrijf dat hard werkt aan de Oculus Rift VR-bril. Wanneer die op de markt verschijnt is nog niet bekend.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *