‘Samsung ontwikkelt virtual reality-headset voor smartphones en tablets’

By on 23 mei 2014
VR-bril

Hadden we al gezegd dat virtual reality booming business wordt? Weliswaar wordt dit al decennialang over virtual reality gezegd, maar alle tekenen wijzen erop dat 2014 het jaar wordt waarin VR echt doorbreekt, mede dankzij partijen als Oculus. Gevestigde elektronicafabrikanten beseffen donders goed dat ze op moeten schieten als ze deel willen uitmaken van deze markt en het komt dus niet als een verrassing dat ook Samsung plannen heeft om nog dit jaar een VR-bril te lanceren.

Volgens bronnen van Engadget wordt er bij de afdeling die binnen Samsung verantwoordelijk is voor mobiele producten momenteel hard gewerkt aan een virtual reality-headset die nog dit jaar op de markt moet verschijnen. Bijzonder is dat de bril samenwerkt met de meest recente smartphones en tablets van het bedrijf, zoals de Note 3 en Galaxy S5. Je hebt dus geen krachtige laptop of desktopcomputer nodig om de bril aan te drijven.

De headset zou uitgerust worden met een oledscherm dat minstens net zo goed presteert als het scherm dat in de tweede versie van de Oculus Rift dev kit is verwerkt. Verder zou de bril middels een kabeltje aangesloten moeten worden op de telefoon of tablet: een draadloze verbinding zou voor teveel latency – de vertraging tussen draaien van het hoofd en het verversen van het beeld – en daarmee virtual reality-sickness leiden.

Interessant is het gerucht dat Samsung van plan is om de VR-bril lager te prijzen dan de Rift-headset van Oculus, die naar verwachting ergens tussen de drie- en vierhonderd dollar zal gaan kosten. Samsung mikt daarmee met name op spelers van eenvoudige driedimensionale Androidgames. Het ligt voor de hand dat de headset ook gebruikt kan worden als mediabril, zodat je onderweg naar films op een virtueel bioscoopscherm kunt kijken.

(coverfoto: CC-BY-SA Sergey Galyonkin, bron: Flickr.com)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *