Samsung smartwatch gaat ‘Galaxy Gear’ heten

By on 6 augustus 2013
Samsung Galaxy Gear

Uit een recent ontdekte merkregistratie blijkt dat ook Samsung op de markt lijkt te gaan komen met een smartwatch. Het slimme horloge van het Zuid-Koreaanse bedrijf zou Galaxy Gear gaan heten.

De merknaam werd op 29 juli j.l. geregistreerd bij een bureau in de Verenigde Staten. Volgens het trademark is de naam Galaxy Gear van toepassing op “wearable digital electronic devices in the form of a wristwatch, wrist band or bangle capable of providing access to the Internet and for sending and receiving phone calls, electronic mails and messages”.

Samsung is niet de enige elektronicafabrikant die aan een smartwatch werkt. Eerder dit jaar kondigde Sony de SmartWatch 2 aan die in september op de markt komt, en volgens geruchten werkt Apple aan een smartwatch met de naam iWatch. Recente Kickstartersuccessen zoals Pebble en Leikr onderstrepen nog eens dat er vanuit de markt veel interesse is voor slimme horloges.

De Galaxy Gear zal ook kunnen samenwerken met tablets of smartphones,  blijkt verder uit de merknaam registratie: “The device can also be used for the wireless receipt, storage and/or transmission of data and messages and for keeping track of or managing personal information; smart phones; tablet computers; portable computers”.

(via Computerworld)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *