Samsung werkt aan goedkope virtual reality-bril

By on 1 augustus 2014
Samsung Gear VR

Gamers die beschikken over een Galaxy Note krijgen binnenkort wellicht de mogelijkheid om hun smartphone om te toveren in een virtual reality-bril. Samsung werkt namelijk aan een headset waarvan het beeld wordt gevormd door een smartphone, die in de bril geklikt kan worden.

Het idee lijkt sterk op dat van Google Cardboard, de DIY VR bril die Google eerder dit jaar aankondigde. Het principe is eenvoudig: in plaats van een geïntegreerd HD-display gebruik je gewoon het scherm van een phablet-formaat smartphone. Dat scheelt een relatief kostbaar scherm en daardoor zou de headset voordelig geprijsd kunnen worden.

Samsung kondigt haar VR-bril waarschijnlijk gelijktijdig met de Galaxy Note 4 aan. De headset zou Gear VR gaan heten. De bewegingen van het hoofd zouden door de sensoren in de smartphone gemeten worden. Op een uitgelekte afbeelding  is te zien dat de headset voorzien is van een ‘See Through Button’, die een camera activeert op de bril zodat de gebruiker zicht kan houden op de omgeving zonder de bril af te zetten.

Saillant detail is trouwens dat de tweede developerversie van de Oculus Rift VR-bril ook gebruik maakt van een Samsung-scherm. Dat ontdekte de website iFixit na een zogenaamde teardown van de headset. Het betreffende HD scherm uit de Galaxy Note 3 is in staat om per oog een resolutie van 1080 x 960 pixels weer te geven, wat een realistische virtual reality-ervaring op moet leveren.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *